Flip Squad ek. för.     -     Org.nr: 769624-4552     -     Tel: 073-506 79 15     -     E-post: info@flipsquad.se     -     Flip Squad är godkänd för F-skatt
Flip Squad tar underhållning på största allvar! Vi är specialiserade på akrobatik och dans och har varit aktiva på den svenska marknaden sen 2005. Vi uppträder i det offentliga rummet och anordnar workshops för barn och ungdomar.


 Show och föreställningar

Våra omtalade shower är alltid ett uppskattat inslag vare sig det är bröllop, företagsevent eller en stor festival och vi anpassar naturligtvis vårt framträdande efter era önskemål samt efter vilken typ av evenemang det är.

I våra shower blandar vi spektakulära volter med streetdance i en och samma koreografi och det blir alltid succe!
Publiken uppskattar vårt nytänkande och de flesta har aldrig sett något liknande!

Denna typ av föreställning har vi jobbat med sedan 2005 och vi har lärt oss med åren vad vår publik faktiskt uppskattar, vilket gjort att vi förfinat våra sätt att korreografera showerna.


Några av de jobb vi utfört har varit på uppdrag för:
  • Ikano Retail Centres (2013-pågående projekt)
  • Sundsvalls gatufest (2006, 2008-2013)
  • Awake Project (kulturprojekt i Västerås 2013)
  • Kalmar stadsfest (2011, 2012)
  • Festivalen "Frivolt" (2011-2013)

Vi jobbar gärna med större projekt så tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar kring hur ett samarbete kan se ut.    
 Företagsevent - Teambuilding - Friskvård

Flip Squad erbjuder företagsevent, teambuilding och friskvård för företag. En sak som du kan vara riktigt säker på är att hos oss får du prova något alldeles nytt, du har kul tillsammans med dina kollegor och blir inspirerad av våra energifyllda träningspass som låter dig lära känna nya sidor av din egen kropp!

Vår målsättning
Vi anser att det absolut viktigaste som finns när det gäller träning är att det ska vara kul!
Flip Squad erbjuder roliga och väldigt annorlunda träningsupplevelser för företag och dess anställda där vi fokuserar mycket på styrka, smidighet och koordination.

Naturligtvis ska träning förena nytta med nöje, men samtidigt vara väl genomtänkt och utformat på ett sätt att det ger dig klara fördelar både på arbetet och i din vardag.


Våra träningar
Det finns oändliga möjligheter att kombinera träningsformer, men vi vill ändå göra det hela så enkelt som möjligt och därför har vi valt att inrikta träningen på teambuilding och kondition. Träningsupplägget håller vi i Västerås Gymnastikförenings lokal på Bellevuestadion i Västerås där vi har tillgång till bland annat trampoliner och skumgummigrop.

Träningsupplägg - Fysisk träning med inslag av akrobatik samt teambuilding med tävlingar där deltagarna samarbetar med varandra!
Två timmar oerhört rolig träning som delas upp i 4 delar:

Del 1 - Uppvärmning där vi kombinerar styrka och stretch.
Del 2 - Koordinationsträning som den borde vara! Vi strävar efter en gymnasts smidighet!
Del 3 - Teambuilding där deltagarna får prova på utmanande och roliga styrkeövningar
           tillsammans och individuellt.
Del 4 - Avslutande del där vi testar nya saker som till exempel Airtrack och Slackline.
    
 Workshop

AirTrack

Vårt 15 meter långa AirTrack-golv gör alltid succé!
Tänk dig studsen i en hoppborg, där du till och med kan testa att slå volter under ledning av Flip Squads erfarna och duktiga instruktörer.
Oroa dig inte för att göra dig illa, golvet är supermjukt och passar perfekt att blåsa upp var som helst där det finns tillgång till ett vanligt eluttag samt en yta på minst 15x4 meter.

AirTrack-golvet fungerar perfekt på gräsmattan, idrottshallen och minst lika bra på festivalområdet! Besökarna kommer garanterat gå därifrån med ett leende på läpparna! Och inte nog med det, golvet fungerar lika bra för akrobatikträning och gymnastik!    


Hoppstyltor

    

De senaste åren har det visats ett otroligt stort intresse för våra hoppstyltor.
Detta har naturligtvis resulterat i inköp av flera olika modeller, anpassade för såväl nybörjare som erfarna användare, och dessutom i olika viktklasser så att både stora som små kan få prova på denna extremt roliga (och ansträngande) aktivitet.

Nu har du möjligheten att få prova hur det känns att springa, eller varför inte studsa fram på våra roliga hoppstyltor.
Tillsammans med Flip Squads instruktörer får du både hjälp med dina första stapplande steg samt grundläggande instruktioner i kroppshållning och vad som är viktigt att tänka på.

Vi själva har såklart testat volter både bakåt och framåt, med och utan skruvar och nu är det din tur!

Slackline

Slackline är en relativt ny sport i Sverige där utövaren balanserar på ett platt nylonband som spänns upp mellan två punkter på ett avstånd mellan 5-30 meter. Utövaren kan sedan gå, hoppa och balansera på bandet som ger en trampolinliknande effekt. Fästpunkterna som linan spänns mellan kallas för ”ankare” och sitter i vardera ände och det kan bestå av exempelvis träd, någon form av pelare eller att man förankrar fästpunkterna direkt i en gräsmatta.

Slackline används på många olika sätt. Några exempel är:
  • som en tävlingssport
  • som en rolig fritidsaktivitet
  • för träning av balans, kroppshållning och muskulatur

Slackline passar och uppskattas av alla målgrupper och fungerar lika bra som "prova på aktivitet" som hela lektioner där vi kan erbjuda ett bredare upplägg med grundträning och fördjupning i aktiviteten.

Vi jobbar alltid nära våra deltagare. Med fokus på säkerhet finns vi hela tiden vid den aktives sida, både för instruktioner men viktigast av allt, trygghet.

Streetdance

Streetdance är samlingsnamnet för de sex olika dansstilarna som faller under kategorin street. Det är allt ifrån hiphop till breaking och det är framför allt den stora variationen som gör streetdance så rolig och unik.

Vem kan dansa street då? Alla!
Nybörjare eller proffs spelar ingen roll, Flip Squads dansinstruktörer hjälper dig igenom grunderna så att alla hänger med och vi erbjuder även kurser för avancerade dansare.

Våra dansinstruktörer har mångårig erfarenhet av sitt yrke och är utbildade av Svenska Danspedagogers Riksförbund (SDR). Dom innehar ett flertal SM-titlar och har deltagit i stora evenemang såsom melodifestivalen samt jobbat med dansklasser/workshops både i Sverige och utomlands.

Allt vi gör under dansklassen lägger vi ihop till en koreografi som vi har som en avslutning på workshopen. Man kan dansa street antingen som singel, par eller i grupp så möjligheterna är oändliga.